Kapital

Næringsliv ·  Blir det noe fotball-VM i ørkenen?

Korrupsjonsanklager i kø

Pengene skal ha avgjort: Arenaene skyter i været i Qatar, men det er fortsatt mange som ønsker å flytte fotball-VM. USA TODAY USPW Reuters
Publisert:18. november 2019

Oljereservene vil en gang ta slutt, og Qatar har som mål å bli en av idrettens stormakter. Men veien dit er blitt vanskeligere enn ventet. En av oljestatens viktigste idrettsledere anklages for korrupsjon, og nå kommer det nye anklager mot andre ledere.

En torsdag i desember 2010 tok 22 eldre herrer en viktig beslutning. De kom sammen i Zürich og valgte Qatar som vertsland for fotball-VM i 2022. Avgjørelsen sendte ut både politiske, økonom- iske og sportslige sjokkbølger. Utenfor den lille halvøya finnes det knapt noen som ønsker å se en av verdens viktigste idrettsbegivenheter bli spilt ute i ørkenen.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn