Kapital

Næringsliv ·  Investeringsselskap garanterer ti prosent avkastning:

Finansprofessor: – Dette er som å tro på julenissen

– Har funnet et unntak: Daglig leder i Inventa Finans i Bergen, Daniel Mekki, mener selskapet utelukkende formidler lån og dermed ikke trenger konsesjon. Foto: Vegar Valde/Bergens Tidende Foto: Vegar Valde/Bergens Tidende © Hegnar Media
Publisert:26. november 2019

Selskapet Inventa Finans i Bergen tilbyr innlån med sikkerhet i datterselskapets eiendomsportefølje og garanterer 10 prosents avkastning. Selskapet hevder de ikke trenger konsesjon for virksomheten. Deres forretningsmodell er nå under vurdering av Finanstilsynet.

“Vi har utviklet et konsept som gjør at vi investerer sammen med kunden. Dermed har vi sammenfallende interesser”, slår daglig leder Daniel Mekki i Bergensselskapet Inventa Finans fast i deres introduksjonsvideo.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn