Kapital

Næringsliv ·  Fra mobiltelefoner til neste generasjons mobilnett:

Nordiske kjemper gjør comeback i rampelyset

Klar for comeback: Nokia, her ved konsernsjef Rajeev Suri, har lagt mobiltelefonsalget bak seg. Selskapet er nå en av de ledende tilbyderne av nettverksinfrastruktur. Yves Herman Reuters
Publisert:5. november 2019

I flere år har det vært langt mellom de gode nyhetene fra Nokia og Ericsson. Men etter å ha gjennomgått hver sin bemerkelsesverdige snuoperasjon, stiller begge sterkt idet den globale utbyggingen av 5G-nettverk er i ferd med å skyte fart.

Tidligere denne måneden anbefalte landets største meglerhus sine kunder å posisjonere seg for utrullingen av 5G. Den neste generasjonen mobilnett utgjør en helt sentral byggestein i den digitale fremtiden – en “game changer” som for alvor kan virkeliggjøre visjonen om en verden der ”alt” er tilkoblet og virker sammen i nettverk. Bruksområdene spenner fra privatelektronikk til store sektorer som transport og industri – mulighetene er enorme.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn