Kapital

“ De første ti årene vi var gift bodde vi vel ti forskjellige steder. Bygde tomannsbolig, som vi solgte, kjøpte gamle hus, som vi solgte. Parallelt med at vi fikk fem barn og startet opp selskapet, sier Hans Jacob Sundby til Kapital.

Annonse

Han er ett av 30 nye ansikter på Kapitals liste over Norges 400 rikeste personer, og én av 20 “ferskinger” som har en estimert formue på mer enn milliarden.

Les også

Norges 400 rikeste:

Norges­historiens rikeste

Disse nykommerne utgjør på mange vis en broket forsamling. Enkelte har fått formuen grunnlagt via arv, flere har skaffet den til veie gjennom flaks, kløkt og hardt arbeid. Næringsgrunnlaget spenner fra havets rikdom til lamper, steiner og barnehagebarn. Den geografiske spredningen strekker seg fra Tromsø til London.

Sundby er blant dem som kan beskrives som “selfmade” – dog er han selv påpasselig med å trekke frem rollen til sin kone og medeier, Randi Lauvland Sundby. For 16 år siden pantsatte ekteparet alt de eide for å starte barnehage på Gimlekollen i Kristiansand. Fra den spede oppstarten skulle selskapet deres, Læringsverkstedet, vokse til å bli landets største private barnehagekjede.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn