Kapital

Tier, Circ, Zvipp. Du har sikkert snublet over en på fortauet, skimtet en i bunnen av elven, eller som intensjonen er: sust nedover gata med hendene på styret og vind i håret. De første elektriske sparkesyklene kom til Norge i mars i år, og ble raskt et irritasjonsmoment og kilde til heftig diskusjon i både kantiner og rådhus rundt omkring i landet. I forbindelse med lansering skrev teknologinettstedet Tek.no: “Bymiljøetaten i Oslo har rådet tilbyderne til å sperre for parkering femti meter fra kaikanter og elver. I noen mindre siviliserte deler av verden er det nemlig individer som finner glede i å kaste ting på sjøen.” Fem måneder senere må vi innse at vi ikke er så siviliserte her på berget som vi liker å tro.

Annonse

I Storbritannia er utleie av elsparkesykler forbudt, i Trondheim også. I Stavanger låser parkvesenet sparkesyklene inne i en bod, mens i Oslo er det mer enn 3500 elsparkesykler som har kjørt langt over en million turer til sammen, ifølge Shifter.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn