Kapital

Næringsliv ·  Har mer penger i bankaksjer enn i fly:

Kjos-familien har tapt over to milliarder

Fløy for høyt og for langt? Da Bjørn Kjos gikk av som konsernsjef i juli i år var aksjekursen på sine laveste nivåer siden februar 2012. Ble han for ambisiøs med satsing på lavpris langdistanse og endog i Argentina? Foto: Heiko Junge / NTB scanpix NTB scanpix
Publisert:12. september 2019

Bjørn Kjos og Bjørn Kise med familier har nå mye mer verdier i Bank Norwegian enn de har i flyselskapet Norwegian. Kjos-familien, som har satset klart mest på fly av de to, har tapt mer enn halvparten av formuen sin på ett år.

“When in trouble, then double” ser ut til å ha vært mottoet til de to parhestene Bjørn Kjos og Bjørn Kise de siste tre årene. For de to har gjennom først kjøp av aksjer i markedet, og deretter gjennom to emisjoner, netto investert 825 millioner kroner i flyselskapet Norwegian i perioden fra 2017 til i dag. Men tross påfyllet av finansielt drivstoff så fortsetter Norwegian-aksjen å fly stadig lavere. Da denne artikkelen gikk i trykken, lå aksjekursen på rett under 33 kroner. Det er det laveste nivået siden januar 2012. Den siste negative nyheten er at Norwegian febrilsk leter rundt i balansen sin for å finne noe å pantsette. De fant da slots på Gatwick flyplass utenfor London å tilby som pant, for å få obligasjonseiere til å godta å utsette tilbakebetaling av milliardlån Norwegian ellers ikke klarer å refinansiere.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn