Kapital

“ En smart by er en attraktiv og brukervennlig by, som bidrar til inkludering, myndiggjøring, motivasjon og glede for befolkningen. Mennesket er i fokus, og teknologi er virkemiddelet, sier Savis Gohari. Hun er postdok ved NTNU, og forsker på smarte byer.

Annonse

Hun mener at et av de viktigste aspektene for å skape en smart by er åpen innovasjon. Det vil si at samarbeid og deling av informasjon, kunnskap og ressurser mellom universitet, det offentlige og næringsliv er avgjørende for å lykkes.

– I dag blir utviklingen i for stor grad ledet av konsern med store finansielle muskler, på en måte som passer deres teknologi. Men jeg ser at stadig flere aktører i Norge går sammen på tvers av sektor for å utvikle gode løsninger for sine innbyggere. Mange konsentrerer seg om å spare energi, og redusere co2-utslipp, sier Gohari.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn