Kapital

Næringsliv

McKinsey-gründerne som ble søkkrike

Suverent rikeste: Skipsreder Torstein Hagen er den suverent rikeste av de tidligere norske McKinsey-konsulentene som satset for seg selv. Hagen jobbet i McKinsey i årene 1968 - 1976, og var partner da han sluttet.
Publisert:15. august 2019

Kapital måtte ikke lete lenge for å finne tidligere McKinsey-konsulenter som har bygget opp store formuer etter å ha sluttet for å starte opp noe eget. Helt oppe på andreplass på fjorårets liste over Norges 400 rikeste er en tidligere McKinsey-mann. Det var nemlig som konsulent at cruisereder Torstein Hagen (76) først kom i kontakt med shipping- og cruisebransjen, og blant annet var med på å redde Holland America Line, som var nær konkurs da oljekrisene herjet på 1970-tallet.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn