Kapital

OneBet Holding AS er et bettingselskap som ble startet høsten 2016. Selskapets ambisjonen var å bli den største bettingsiden for motorsport noensinne, og gründerne hadde fått Verdensmesterskapet i rally (WRC) med som offisiell partner. Den kjente norske finansmannen og tidlig­ere rallykjøreren, Morten Østberg, var mannen som frontet selskapet. Visjonen han solgte var grandios. Han mente investorene lett kunne forvente “ti-gangeren” i utbytte.

Annonse

“Ut fra markedsundersøkelsen skal vi bomme totalt om vi ikke har 350.000 spillere innen neste år er omme. Lek bare med et forsiktig tall med en prising på 10.000 kroner pr. spiller, som er langt under markedet; Da er verdien 3, 5 milliarder kroner etter ett år. Det er 10 ganger innsatsen for dem som går inn nå. Og den tall-leken der tok for seg ett år. Så kan man trekke ned og lage worst case-scenarios så mye man vil, men man kommer uansett ikke til noe annet svar enn at dette blir en “gullgruve’.”

Det skrev Østberg i en mail til en aksjonær i oktober 2016 som Kapital har fått tilgang til. Siden den gang har aksjonæren, og flere, jevnlig prøvd å gamble på nettsiden, men ikke fått det til.

Etterhvert begynner Østberg å få spørsmål om at nettsiden ikke fungerer.Han skriver følgende i en mail til en annen aksjonær i 2018:

“Som du vet fra før, så har det gått tregere enn ønskelig, og vi har slitt med plattform, sportsbok, lisenser i tur og orden.”

Lanseringen av OneBet var opprinnelig planlagt samtidig med startskuddet for WRC i Monte Carlo 19. januar 2017. Idet bilene i Monte Carlo ga gass gjennom banen, sto OneBet igjen på startstreken. Neste lansering ble satt til WRC i Sverige måneden etter. Heller ikke denne gangen fikk OneBet start i motoren. Omlag to og et halvt år senere, i juni i år, prøver Kapital å gamble bort en hundrelapp på motorsport via OneBet. Det var ikke mulig.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn