Kapital

Næringsliv ·  Kraftig prisfall i solmarkedet:

Solenergi mer konkurranse­dyktig enn noensinne

Verdenslederen: Kina er i ferd med å rulle ut en serie usubsidierte fornybarprosjekter. Endringen i den kinesiske solpolitikken kan være en langsiktig driver for veksten i sektoren, mener ekspert. Foto: NTB scanpix AFP
Publisert:12. juni 2019

Solenergisektoren har gjennomgått store endringer de siste årene. Kostnadene knyttet til å bygge og drive solparker av industriell størrelse har stupt, og ekspertene venter høy vekst på flere kontinenter.

Ifølge en rekke kilder har prisen på solcellemoduler falt 99 prosent de siste 40 årene, anslagsvis 80 prosent siden inngangen til dette tiåret og mer enn 30 prosent kun gjennom fjoråret. Dette har igjen medført at solkraftprosjekter har fått en helt annet konkurransedyktighet, målt mot tradisjonelle energikilder, enn de tidligere har hatt.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn