Kapital

Næringsliv ·  Fra bokhandel til “den ultimate plattformen”:

Slik vil Amazon dominere livene våre

Visjonæren: Amazons suksess tilskrives i stor grad tankesettet til konsernsjef Jeff Bezos, som startet selskapet i sin egen garasje i 1994. Han har siden nådd toppen av listen over verdens rikeste, og eier i dag blant annet Washington Post og rakettselskapet Blue Origin, i tillegg til en større eierpost i selskapet han grunnla. Foto: NTB scanpix Reuters
Publisert:21. mai 2019

Amazon er ikke bare verdens største e-handelsplattform, en enorm kundeklubb eller den ledende leverandøren av skybaserte datasenter- og IT-tjenester. Selskapet er alt dette på én gang, samt mye, mye mer.

Og når de ulike delene beveger seg i tandem, får man en maskin av uhørte proporsjoner.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn