Kapital

Næringsliv ·  20 høyt plasserte medarbeidere har byttet lag:

Fortsatt isfront

Snakker ikke, men konkurrerer: John Fredriksen (t.v.) og Tor Olav Trøim har ikke vært på talefot siden skilsmissen deres i 2014. Nå møtes de til konkurranse både på rigg og tørrbulk. Foto: Eivind Yggeseth
Publisert:21. april 2019

Høyt plasserte aktører i John Fredriksen-systemet bytter stadig side og begynner å jobbe for Tor Olav Trøim isteden. Totalt har nå rundt 20 av Fredriksens tidligere medarbeidere på direktør- eller styrenivå byttet over til Trøim siden den dramatiske ”skilsmissen” mellom milliardærene i 2014.

Midt i julestria i desember forlot to av John Fredriksens mangeårige medarbeidere skuta på dagen og trådte ut av flere sentrale styreverv. Den ene var britiske Kate Blankenship. Hun har i årevis vært styremedlem (dog formelt sett uavhengig sådan) i en rekke Fredriksen-selskaper, der hun har hatt mye compliance-ansvar og har sørget for at regnskapene var i orden. Den andre var Georgina Sousa, som er bosatt på Bahamas. Der har hun holdt orden på papirene for de av Fredriksen-selskapene som er registrert på den karibiske øygruppen.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn