Kapital

Det ble en ekstra travel førjulstid i fjor for de to parhestene Bjørn Kjos og Bjørn Kise i Norwegian. Som henholdsvis konsernsjef og styreleder i flyselskapet fikk de to henvendelser fra totalt hele seks beilere som ville kjøpe Norwegian, ifølge uttalelser fra Kise til e24.no nå nylig. Ett av budene var så bra at styret i Norwegian i november anbefalte det. Hvem som bød, og hvor mye som ble budt i kroner og øre, er ikke offentlig kjent. Men med budpriser på 320–350 kroner pr. aksje (vi spekulerer ut fra anslag på mulig bud gitt av analytikere på den tiden) kunne Norwegian i november blitt solgt for rundt 15 milliarder kroner.

Annonse

Kunne fått 4,2 mrd.

De to aksjeselskapene HBK Holding og Sneisungen, som Kjos og Kise eier sine Norwegian-aksjer gjennom, ville da ha mottatt et sted mellom 3,8 milliarder og 4,2 milliarder kroner i salgsproveny. Disse to selskapene eier til sammen 26,1 prosent av alle utestående aksjer i flyselskapet.

Med et slik sannsynlig salgsscenario i november i fjor ble det også en særdeles travel førjulstid for skatte- og selskapsrettsadvokatene i advokatselskapet Thommessen. For de fikk samtidig i oppdrag å omstrukturere eierselskapene til Kjos- og Kise-familiene.

Les også

Kåret til en av verdens beste hedgefondforvaltere:

Har tjent over 200 milliarder på aksjer


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn