Kapital

Næringsliv ·  Kortreist konkurranse for norske oppdrettere:

Mot kraftig økning i laks på land

Pionerarbeid: Atlantic Sapphire driver lakseoppdrett på land i Hvide Sande utenfor Esbjerg. Med erfaringene fra Danmark i bagasjen utvider nå selskapet virksomheten i USA. Atlantic Sapphire Atlantic Sapphire © Hegnar Media
Publisert:28. februar 2019

“Superprofitten” den norske oppdrettssektoren har opplevd de siste årene, kan i fremtiden bli utfordret av konkurrenter som tilbyr ferskere fisk og har lavere fraktkostnader.

– Laks blir i dag produsert i Norge og Chile, samt i Skottland, på Færøyene, Island og endel i Canada. Grunnen til at det er oppdrett i disse landene, er at de har naturgitte forutsetninger, med fjorder og sjøtemperaturer som er perfekte for laks i sjømerder. Men det disse stedene også har til felles, er at de ligger langt unna endel av de store konsumentmarkedene for laks, sier oppdrettsgründer Johan E. Andreassen til Kapital.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn