Kapital

Tech · Nav slår ned på nettleger:

Vil kjempe for retten til å tilby sykemelding på nett

Mobillege: Å ta legetimen på mobil har blitt svært populært blant nordmenn det siste året, og nettlegeselskapene Eyr og Kry melder om voldsom vekst. Nå slår NAV ned på tilbudet deres om å skrive ut sykemelding over video. Foto: Kry
Publisert:14. desember 2018

Nav har slått fast at nettlegefirmaene Kry og Eyrs tilbud om sykemelding over video var i strid med loven. Nå vil Kry ta opp kampen med Nav.  

I Kapital nr. 20 skrev vi om den eksplosjonsartede veksten av legetjenester på nett, hvor blant annet Norges mest kjente fastlege, Jørgen Skavlan, stilte seg kritisk til at nettlegene kunne skrive ut sykemelding og resepter over video, uten fysisk undersøkelse. Dette har det nå blitt slutt på. Foreløpig.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn