Kapital

Dette er tidsviktig for oss, sier administrerende direktør Atle Sivertsen i Finance Innovation til Kapital.

Annonse

Han leder en Bergensbasert klynge bestående av finansielle teknologiselskaper – såkalt fintech – og omtaler et ikke-navngitt samarbeidsprosjekt mellom flere banker og teknologiaktører som i disse dager er til testing.

Ifølge Sivertsen har de ingen tid å miste.

Les også

De er nemlig i et race mot aktører med betydelig større muskler enn dem selv, og utlendingene trenger ikke nødvendigvis forholde seg til sendrektig norsk byråkrati. De kan registrere seg i land der vilkårene er gode, og deretter drive virksomhet over landegrensene.

– Strategien vår er at om kundene, hvis de aller­ede får denne opplevelsen i banken de stoler på og foretrekker, ikke vil ha noe ønske om eller behov for tilsvarende løsninger fra for eksempel Facebook om et år, sier Sivertsen.

Han frykter at norske selskaper kan havne bakpå i den internasjonale konkurransen.

– Dette gjelder de etablerte aktørene, men særlig de norske alternativene til Facebook som kunne oppstått om man hadde hjulpet frem nye gründere, sier han.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn