Kapital

Næringsliv ·  Bare kvinner med i racet om å bli ny toppsjef:

Kronprinsessekamp i DNB

I racet: Konserndirektør for Konsernfinans i DNB, Kjerstin Braathen, og Konserndirektør for Person­marked, Ingjerd Blekeli Spiten er to klare kandidater til å overta som konsernsjef. Foto. NTB Scanpix
Publisert:19. oktober 2018

DNBs finansdirektør Kjerstin Braathen har lenge vært den store favoritten, men konserndirektør Ingjerd Spiten er en av kandidatene som nå nærmer seg bakfra i racet om å bli ny konsernsjef i DNB når Rune Bjerke går av senest i 2020.

– Det blir en kvinne, slår en av Kapitals kilder fast. Absolutt alle vi har snakket med tar det for gitt at det blir en kvinne som overtar som konsernsjef i DNB når Rune Bjerke trer av. Til Kapital sies det at dette gjør Bjerke etter alt å dømme senest i 2020, når han fyller 60 år. En sannsynlig tidsplan er at en påtroppende konsernsjef presenteres en gang til neste år, og at vedkommende så får god tid på seg utover høsten 2019 og tidlig våren 2020 til å sette seg inn i alt en konsernsjef i DNB skal gjøre.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn