Kapital

Uroen i den delvis statseide telegiganten Telenor, der et tosifret antall ledere har blitt byttet ut etter at Sigve Brekke erstattet Jon Fredrik Baksaas som toppsjef, vil ikke stilne.

Annonse

I begynnelsen av september ble det kjent at Berit Svendsen måtte slutte som sjef for telekonsernets norske og skandinaviske virksomhet. Avgangen ble annonsert i kjølvannet av at flere riksmedier meldte at konsernsjefen forsøkte å presse ut sin profilerte norgessjef, noe Brekke selv har avvist.

I forbindelse med prosessen rundt Svendsens avgang har det kommet frem nye detaljer om hvilke krav som stilles til toppledere i Telenor-konsernet.

Den offisielle begrunnelsen for at Svendsen måtte gå, er at hun takket nei til tilbud om andre roller i Telenor-systemet, blant annet i Thailand. Stasjonering utenlands var uaktuelt for Svendsen av famili­ære årsaker.

Les også

Begrunnelsen for at hun ikke kunne fortsette i samme jobb var forankret i rotasjonsordningen for Telenors ledere, som igjen er knyttet opp mot kravene til potensielle fremtidige konsernsjefer.

Ifølge NRK trakk styreleder Gunn Wærsted under pressekonferansen i anledning Svendsens avgang frem behovet for å utvikle fremtidige kandidater til topplederposisjonen som en av hovedårsakene til at selskapet ønsket å flytte på Berit Svendsen


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn