Kapital

Dagens utgave av SN Power ble til da Norfund for fire år siden overtok Statkrafts eierandeler i selskapet. Frem til 2014 samlet SN Power – navnet er kortversjonen av Statkraft Norfund Power Invest – eierandeler i kraftverk over hele kloden, men i det året skilte de to partnerne lag. 
– Statkraft tok med seg India og Nepal samt Sør-Amerika med Brasil, Chile og Peru, mens vi tok resten, sier administrerende direktør Torger Lien i SN Power. 
Norfund samler mye av den norske statens aktiviteter i utviklingsland, og SN Power har nå kommersielle aktiviteter i geografisk svært spredte kraftverk. Panama, Zambia, Laos og Filippinene er de viktigste landene. 
Den samlede omsetningen skjøt fart i fjor og økte med nesten en halv milliard kroner takket være høyere produksjon ved kraftverkene i Panama og Zambia. 
– Vår oppgave er å finne, utvikle og bygge gode vannkraftverk i utviklingsland. SN Power er et rendyrket kraftselskap som utnytter norsk vannkraftkompetanse, fortsetter Lien. – Prosjektene er kommersielle og er blitt etablert for å skape utvikling og vekst i landene. Kraft er helt nødvendig for å få til dette

Annonse

Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn