Kapital

Det har ikke vært en helt smertefri reise når 65-åringen til våren klipper snoren til det som blir et av verdens største museer tilegnet én kunstner, det nye Munchmuseet i Bjørvika. For det holdt nesten på å gå til helvete å få på plass Oslos nye storstue, som har en prislapp på 2,8 milliarder kroner.

Annonse

Følelsene i den nesten ti år lange prosessen er som hentet fra Munchs verktitler: “Sjalusi”, “Stormen”, “Angst og Fortvilelse”. Underveis har det vært krangling om beliggenhet, om man skal bygge nytt eller utvide på Tøyen, og heftig debatt om valget av den spanske arkitekten Juan Herreros’ forslag Lambda.

Omtrent like konfliktfylt var det da fembarnsfaren Henrichsen ble ansatt i jobben i 2010. Da kom han fra lederjobben for Den Nasjonale Opera i Bergen. Men stormen stilnet etter hvert rundt østlendingen, som pakket kofferten i Vestlandets hovedstad og kjøpte seg hus i “Hemingland” på Oslo vest.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn