Kapital

Livsstil ·  Erotisk Picasso-utstilling på Høvikodden:

– Picasso er som aksjer

‘68-kunst: Det grafiske Pablo Picasso-verket “18. august 1968” har en anslått markedsverdi på 40.000–60.000 kroner.Foto: Pablo Picasso, 18. august 1968. Gjengitt med tillatelse fra Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Henie Onstad Kunstsenter © Hegnar Media
Publisert:5. desember 2019

Ikke bare får man se erotisk Picasso-grafikk på Høvikodden på nyåret. Utstillingen gir også innblikk i kunst som er det nærmeste man kommer aksjer i kunstverden. I tillegg er samlingen som vises en del av en arveavgift – betalt med kunst.

Den 3. januar åpner Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden en utstilling med grafi­ske verker som Picasso utførte i 1968. Da var den verdensberømte og ekstremt produktive kunstneren i sitt 87. år og sprutet fremdeles av energi. Serien består av 347 forskjellige arbeider og er utlånt av Nasjonalmuseet. Storsamleren Arild Wahlstrøm fikk i stand en spesialordning der en del av arveavgiften etter ham ble betalt i forkant av hans død og med Picasso-grafikk. Dermed fikk museet en kjempegave takket være arveavgiften. Ifølge en pressemelding fra Henie Onstad Kunstsenter begynte Wahlstrøm å samle Picasso like etter andre verdenskrig.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn