Kapital

Livsstil ·  Interiørmotiv til 40 mill. under hammeren:

Nordisk auksjonsrekord

Kan bli historisk: Vilhelm Hammershøi “Interiør fra Strandgade 30” selges på auksjon i slutten av november med vurdering 27–41 millioner kroner. Bruun Rasmussen Bruun Rasmussen © Hegnar Media
Publisert:28. oktober 2019

I november skal Bruun Rasmussen i København auksjonere bort et bilde av Vilhelm Hammershøi med prislapp på 40 millioner kroner. Det kan slå alle tidligere rekorder for kunst solgt på auksjon i Norden.

Tirsdag 26. november legges maleriet “Interiør fra Strandgade 30” under hammeren hos auksjonshuset Bruun Rasmussen i København. Hammershøi malte motivet i leiligheten sin i Strandgade 30 i 1900. Nå skal motivet under hammeren i Bredgade en drøy kilometer unna der Hammershøi stod med pensel og malte for over hundre år siden.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn