Kapital

Livsstil ·  Interiørmotiv til 40 mill. under hammeren:

Nordisk auksjonsrekord

Kan bli historisk: Vilhelm Hammershøi “Interiør fra Strandgade 30” selges på auksjon i slutten av november med vurdering 27–41 millioner kroner. Bruun Rasmussen Bruun Rasmussen © Hegnar Media
Publisert:28. oktober 2019

I november skal Bruun Rasmussen i København auksjonere bort et bilde av Vilhelm Hammershøi med prislapp på 40 millioner kroner. Det kan slå alle tidligere rekorder for kunst solgt på auksjon i Norden.

Tirsdag 26. november legges maleriet “Interiør fra Strandgade 30” under hammeren hos auksjonshuset Bruun Rasmussen i København. Hammershøi malte motivet i leiligheten sin i Strandgade 30 i 1900. Nå skal motivet under hammeren i Bredgade en drøy kilometer unna der Hammershøi stod med pensel og malte for over hundre år siden.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn