Kapital

Ingen enkel sak å få en virkelig hot shot i vinbransjen i tale. Først skal vinimportør Bredal besøke franske vinbønder og siden må han flytte avtalen av uviss grunn. Vininteressen galopperer i Norge og mange vil ha en flik av en av de aller mest kompetente. Samtidig må vinimportørene jage etter nye produkter for å holde tritt med trender og beholde farten i salget. Men brått dukker muligheten opp og Bredal kan snakke med oss på et hotell i Oslo sentrum. Thon Hotell Rosenkrantz tjener som hans hjem flere dager i uken, mens kona holder fortet med døtrene i Kristiansand.

Annonse

– Jeg pleier å si at i vår familie er det min kone, som er familieterapeut, som har den viktige jobben. Og jeg sier til henne: for at du skal gjøre en veldig god jobb – i ditt viktige yrke – så er det viktig å ha tilgang på god vin. Og når hun velger en vin til 150 kroner, så er det min jobb å plukke ut den vinen som er best mulig for denne summen, forklarer Bredal med et smil.

Og kona er god å ha, både for ham og døtrene, ettersom Bredal kun tilbringer en tredel av hverdagene hjemme. Resten av tiden reiser han rundt til vinprodusenter eller jobber på kontoret i Oslo. På det meste smakte han 150 viner i uken, og la alt inn i Excel-ark, men nå har han begrenset seg til rundt 50 pr. uke.

Les også

Flasker kjøpt i Norge kan selges i utlandet for det mangedobbelte:

“Norske” flasker verdt det mangedobbelte i utlandet


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn