Kapital

Arthur Gregg Sulzberger tok over pinnen etter sin far og representerer femte generasjon av familien som har eid og kontrollert en av verdens ledende aviser siden 1896. – Det er en van- skelig tid for medier. Over hele verden blir journalister og journalistikken angrepet av politiske krefter. Tilliten til vårt arbeid svekkes, forretningsmodellene endrer seg, og dette må alle som interesser seg for vårt yrke ta alvorlig, sier Sulzberger. Hans rolle er publisheren, den administrative lederen, under seg har han den journalistiske staben og de andre delene av New York Times.

Annonse

– Men jeg merker ikke dette som en stor byrde på meg personlig, sier 38-åringen, som er blitt kjent også utenfor mediebransjen etter alle kontroversene med Donald Trump.

Familien Sulzberger står bokstavelig talt for stabilitet i en avis som først i 1997 gjorde plass til det første fargebildet. Både far, bestefar og oldefar fikk også navnet Arthur da de ble døpt, bare mellomnavnet kan skille dem fra hverandre.

Les også

Politikken er strakeste veien til makten:

Norges mektigste kvinner 2019

– Har de gjentatte angrepene fra presidenten sveiset redaksjonen sammen?

– Det som sveiser oss sammen er den økende bekymringen at vår oppfatning av kvalitetsjournalistikk blir truet, både i USA og i resten av verden. Med dette mener jeg journalistikk som krever tid og reisevirksomhet, fagkunnskap og granskning av fakta. New York Times vil bevise at denne formen for journalistikk har en fremtid. Det er vår misjon.

– Trumps gjentatte ytringer spiller der ingen rolle?

– Vi skriver om Trump på samme måte som vi gjør med enhver regjering, aggressivt og rettferdig.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn