Kapital

Det franske luksusveskemerket Hermès, med sitt unike håndverk, diskrete kjennemerker og svært begrenset tilgang med lang leveringstid, har blitt noe av det mest etterspurte blant mange av de rikeste og hotteste celebrities i verden.

Annonse

Tidligere Spice Girl-ikon, fotballfrue og nå klesdesigner Victoria Beckham skal for eksempel minst ha hundre (!) Hermès-vesker. Den amerikanske super-reality-kjendisen Kim Kardashian har Hermès-vesker i alle regnbuens farger, mens det britiske moteikonet Kate Moss ofte avbildes med en Hermès-veske, senest i Paris under moteuken i januar. Enda mer oppsiktsvekkende er kanskje at den canad­iske rapperen Drake, som har tjent hundrevis av millioner kroner på musikken sin, samler Hermès-vesker i stor skala. Grunnen? For å ha noe å tilby sin fremtidige kone! har han røpet til damebladet Elle.

Les også

Kåret til en av verdens beste hedgefondforvaltere:

Har tjent over 200 milliarder på aksjer

Hva er det som gjør disse veskene så unike og etterspurte? I bunn og grunn handler det om å være “medlem” av eller innenfor i en eksklusiv klubb. Det konkluderte i hvert fall det amerikanske businessbladet Forbes i en artikkel rett før jul. Da skrev de om en Hermès-veske av type Birkin fra 2010 som var blitt solgt for over 2,5 millioner kroner i London. Prisen var rekord i Europa, men det er solgt enda dyrere Hermès-vesker. Verdensrekorden ble satt i Hong Kong i 2017 da en tilsvarende veske ble solgt for ca. 3,3 millioner kroner.

Foto: Christie’s

Nylig sa skuespilleren og komikeren Linn Skåber på NRK-programmet Lindmo: “Hvis du går rundt med veske til 15.000 kroner, kan du like gjerne tatovere dust i panna di,” med referanse til prisen.

De franske Hermès-veskene koster fra det femdobbelte og fort mye mer. Fra et investeringsståsted er man ikke dust om man kjøper en slik veske, gitt riktig kjøp.

En studie utført av online-markedsplassen Baghunter viste til en fenomenal verdistigning:

Verdien på Hermès-vesken Birkin har økt med 500 prosent de siste 35 årene. Det tilsvarer en økning på 14 prosent pr. år, skrev Forbes.

Les også

Nok et knallår for Christie’s:

Solgte for 60 milliarder


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn