Kapital

De er unge, talentfulle og kommer fra noen av Norges mest formuende familier, men har likevel – eller kanskje nettopp derfor – valgt å gjøre karriere innenfor noe helt annet enn det som skapte familiens verdier. Her er arvingene som droppet milliardbusinessen og fulgte egne drømmer fremfor å gå i foreldrenes fotspor.

Annonse

En av disse arvingene er den nå profesjonelle golfspilleren Kristoffer Reitan. Han er Rema-gründer Odd Reitans barnebarn og Magnus Reitans eldste sønn. I fjor sommer deltok han, som første mannlige norske golfspiller, i turneringen US Open. Og utpå høsten, kun 20 år gammel, kvalifiserte Kristoffer Reitan seg til European Tour – Europas høyeste proffnivå i golf.

Mer enn bare arving

– Min drivkraft kommer fra to ting: jeg elsker å prestere, og jeg vil bygge mitt eget varemerke og min egen identitet. Kristoffer Reitan, profesjonell golfspiller

Det unge golfesset drømmer om å bli best i verden, og sier at han ikke er redd for å jobbe hardt for å komme dit.

– Jeg har allerede lagt ned godt over ti tusen treningstimer, og jeg er villig til å legge ned mange flere for å oppnå målene og drømmene mine, sier Reitan.

Han forteller til Kapital at han finner motivasjon i å jobbe mot å skape sin egen identitet og ikke bare bli fremstilt som ”arving”. Noe han først ble oppmerksom på da han begynte på ungdomsskolen.

– Det kom alltid en eller annen kommentar om familien min, og jeg har aldri helt likt eller skjønt hvordan folk har brukt min families suksess for å identifisere meg, sier golferen. – Jeg har begynt å forstå, sakte men sikkert, hvordan dette har påvirket meg, og at dette faktisk er noe jeg drar ekstremt mye motivasjon fra. Jeg vil lage min egen identitet og skape noe eget.

Les også

Ukjente fullmakter, mistenkelig testament og mystisk styreleder:

Jakter Indigo-formue gjemt på Malta


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn