Kapital

Svendsen jobber som professor og filosof ved Universitetet i Bergen, men er også prosjektleder i tenketanken Civita. Han har utgitt en rekke bøker, blant annet Kjedsomhetens filosofi, Ensomhetens filosofi, Arbeidets filosofi, Å forstå dyr og Frykt. Det finnes over 100 oversettelser av bøkene hans fordelt på 28 språk. Svendsen er også tildelt Meltzerprisen for fremragende forskningsformidling.

Annonse

– Tiden er rammen for livet. Livet har en begynnelse, og det har en slutt. Skal du skal gi et fornuftig svar på hvem du er, må du kunne fortelle en noenlunde sammenhengende historie om deg selv. Hvem du har vært, hvem du er nå og hvem du skal bli. Dette utspennes mellom fortid og fremtid, utdyper Svendsen.

– Hva bruker en filosof tiden sin på?

– Hva du bruker tiden din på, er et spørsmål om hva skal du fylle tilværelsen din med. Den friheten du har fått er en frihet til å realisere verdiene i livet ditt, en oppgave vi alle har. Hvis du klarer å besvare følgende to spørsmål: Hva er det jeg bryr meg om? Og deretter: Bryr jeg meg om det jeg burde bry meg om? Hvis du får synkronisert disse, har du lykkes, mener Svendsen.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn