Kapital

Christian Dior, Tag Heuer og Dom Perignon. Vi trenger ikke å lete lenge for å finne nok av velkjente merker som den 69 år gamle franske mangemilliardæren kontrollerer. I den ferskeste utgaven av Bloomberg Billionaires Index er Arnault nummer fire på listen over klodens rikeste. Han er bak trioen Jeff Bezos, Bill Gates og Warren Buffett, men det er ikke lenger noen andre europeere som rangeres høyere.

Mesteparten av formuen på 74,2 milliarder dollar (590 milliarder kroner), den har økt med 11 milliarder (88 milliarder) det siste året, ligger i selskapet som er verdens største produsent av luksus. Arnault kontrollerer nesten halvparten av aksjene i LVMH, konglomeratet som ble skapt da Louis Vuitton og Moet Hennesy slo seg sammen.

Forbes plasserer også Arnault som nummer fire på sin årlige ranking av verdens rikeste, men nøyer seg med å gi ham en formue på 72 milliarder dollar (575 milliarder kroner).

 

Les også: Luksusboom for nordmenn


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn