Kapital

Livsstil ·  Skilsmisse-guiden

Veien til et knirkefritt samlivsbrudd

UNNGÅ KONFLIKTER: – Mitt beste råd er at ektepar skaffer dokumentasjon over hva de eide da ekteskapet ble inngått og lager skriftlige avtaler i form av ektepakt, tipser partner Randi Birgitte Bull i advokatfirmaet Bull. Foto: Christian Breidlid
Publisert:19. april 2018

Bolig, hytte, ektepakt og skjevdelingsregler gir mye føde til advokater. Her er toppadvokatenes beste råd så du unngår å bli loppet i skilsmisseoppgjøret.

Siden slutten av 1980-tallet har antall skilsmisser her til lands ligget på rundt 10.000 i året. Fjoråret var intet unntak. Da ble 9.800 ekteskap oppløst, mens 10.600 par valgte å separere seg (den vanlige veien til skilsmisse er gjennom forutgående separasjon). Samtidig ble det inngått over 22.000 nye ekteskap. Legges den dystre skilsmisse- og separasjonsstatistikken til grunn, tyder alt på at hvetebrødsdagene ikke varer evig. Likevel aner et fåtall av de håpefulle hvilken rettslig kontrakt de inngår når de gifter seg. Mange av eks-parene som hyrer inn advokater til å bistå seg i skilsmisseoppgjøret, ligger som kjent ofte i langvarige krangler. Konfliktene blir tøffere, og pågangen etter eksperthjelp større og større. Kapital har derfor spurt tre av landets dyktigste skilsmisseadvokater om hva deres beste råd er.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn