Kapital

Vær så god, her er det andre og tredje kunstverket som 2020 gir Nasjonalmuseet, sier nestleder William Flatmo i nettverket 2020.

Kapital er invitert til en overrekkelse med påfølgende “Arty Party”-fest i Mellomstasjonen, informasjonssenteret til det nye Nasjonalmuseet som skal stå ferdig på den gamle Vestbanetomten ved Aker Brygge om to år. 

2020 ble startet i 2015, men er lite kjent i mediene. Målet var, og er, å samle unge kunstinteresserte for å skape og spre engasjement for samtidskunst i Norge.

Museer verden over mottar gaver i form av kunstverk eller økonomisk støtte. Dette er tradisjon som går langt tilbake i tid. I Norge var skipsredere og grosserere sterkt bidragsytende med å skaffe store navn som Picasso, Manet, Cézanne og Degas til Nasjonalgalleriet etter andre verdenskrig. Dette var kunstverk museet aldri hadde hatt penger til å skaffe selv og som er verdt en formue i dag.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn