Kapital

Leder og kommentar ·  Se video av presentasjonen

Dette er Kapital.no

© Hegnar Media
Publisert:20. mars 2018

Er det i 2018 mulig å lage Kapital som et nettmagasin med bred appell til norske lesere som ikke kannibaliserer på papirutgaven?

 

 

 

Ambisjonen er intet mindre enn å bli Norges mest moderne magasin på nett

Ja, vi mener det. Dette var også utgangspunktet da vi gikk i gang med planene om å lage et helt nytt økonomimagasin på nett. Med Kapitals mange­ årige stilling som Norges ledende businessblad, en posisjon som er ytterligere styrket med vårt nye format og designløft, mener vi det er mulig å skape et nytt nettmagasin som supplerer papirutgaven i stedet for å utkonkurrere den.

 

Slik kommer du i gang med Kapital.no

Nye abonnenter:

 

Opprett konto direkte her inne på Kapital.no. Det tar bare noen sekunder å registrere seg.

 

Eksisterende papirabonnenter:

 

Kapitals abonnenter på papirutgaven har gratis tilgang til nye Kapital.no frem til 1. mai. 

 

Få tilgang ved å logge inn med din bruker på Kapital.no (bruk samme e-postadresse eller telefonnummer som er registrert på ditt abonnement)

 

NB! For å beholde tilgangen til Kapital.no etter 1. mai er det viktig at du innen denne tid oppgraderer abonnementet ditt på Min side.

 

Eksisterende abonnenter på papirutgaven og eMagasinet:

 

Alle eksisterende abonnenter på papirutgaven og vårt eMagasin vil automatisk få full tilgang til Kapital.no. Det er bare å logge deg inn som du ellers gjør i Kapital-appen og direkte her på Kapital.no.

Tre abonnementstyper

Papirutgaven og Kapital.no er ikke identiske, men best på hver sin måte. De som velger totalabonnementet med begge deler får derfor særlig mye for pengene.

Fra og med i dag vil våre abonnenter kunne velge mellom tre ulike abonnementstyper. Et vanlig papirabonnement, et Kapital.no-abonnement og et kombinert papir- og digitalabonnement. Papirabonnentet og Kapital.no-abonnementet koster det samme (169 kr/mnd), men ønsker du totalabonnementet (som inkluder både papirutgaven + Kapital.no) koster det kun 10 kr ekstra per måned!

I snitt vil cirka 75 prosent av alle artiklene i papirutgaven bli lagt ut på Kapital.no. Disse vil være tilgjengelig for digitalabonnentene og de som velger kombinasjonsabonnementet.

Nye Kapital.no, som er utviklet i tett samarbeid med dyktige konsulenter i Bakken & Bæck, vil dermed få mye originalt Kapital-­innhold, i tillegg til egne artikler som kun er tilgjengelige på nett.

Kapital.no er imidlertid langt mer enn som så.

KapitalIndeks

Mye av innholdet som vi i løpet av året presenterer i Kapital er relativt tidløst, blant annet stoffet på list­ene våre over Norges 400 rikeste, Norges 500 største bedrifter, Norges mektigste kvinner og Norges beste aksjeanalytikere. Disse listene har vi koblet sammen i funksjonen KapitalIndeks, et nytt univers med egne søkefunksjoner og -muligheter. Databasen, som vi kontinuerlig jobber med å videreutvikle, vil bli en komplett guide over “Hvem er hvem i norsk næringsliv?”. Allerede ligger det nær­mere tusen profiler her av noen av samfunnets viktigste aktører i denne databasen. Du kan utforske KapitalIndeks på egen hånd, og etter hvert hoppe direkte fra en artikkel om for eksempel John Fredriksen inn i en profil av ham ved å trykke på navnet i teksten. Slik kobler vi dagsaktuelt innhold med en enorm database som gir ny kontekst for leseren.

KapitalVin

Her på Kapital.no vil våre lesere også finne den komplette guiden til gode vin, ledet av en av landets fremste autoriteter på vin, Svein Vinofil Lindin, sammen med Jon Trygve Hegnar (begge sommelierer).

KapitalVin vil bestå av artikler, vintips, en vinguide hvor du kan lære om druer og ulike vinområder, videoreportasjer fra noen av verdens flotteste vingårder og personlige vintips fra Norges beste sommelierer. Vi arrangerer også fire årlige vinmesser hvor deltagerne kan smake hundrevis av fantastiske viner. Første vinmesse er “ToppHvitt” som arrangeres på Doga i Oslo fredag 27. april. Her presenteres noen av vårens beste hvite og musserende vin. I anledning vinmessen lanserer KapitalVin også sin egen VinIndeks med over 3.000 smaksnotater og anbefalte viner.

Kapitalt

Første blogger på “Kapitalt” er Erna Solberg

Det florerer med ulike blogger, men nå lanserer Kapital en helt ny blogg som tar mål av seg til å være den første, store og seriøse som tar opp dagsaktuelle temaer og fagstoff innen økonomi og politikk, med totalt fravær av rosablogger. På Kapitalt vil vi rendyrke de gode debattene og la noen av samfunnets viktig­ste stemmer fremme sine meninger. Bloggen vil være åpen for alle utenfor betalingsmur, så ytringene vil få et bredt nedslagsfelt.

Første blogger ut er statsminister Erna Solberg, etterfulgt av olje- og energiminister Terje Søviknes og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Også miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg i Oslo, DNB-sjef Rune Bjerke og makroøkonom Olav Chen vil være blant de første som skriver på bloggen.

KapitalReise

Norges største reiselivsmagasin målt i både opplag og antall sider, Kapital Reise, blir nå også tilgjengelig på nett. I KapitalReise her på nett vil våre lesere bl.a. finne eksotiske reisereportasjer, artikler om storbyferier, siste nytt om de råeste hotellåpningene og innsidernes innsidetips der kjente nordmenn i utlandet deler sine hemmeligheter og tips fra byen de bor i, for å nevne noe. Artiklene vil tjene som inspirasjon til de som vil drømme seg vekk og nyttestoff for de som planlegger å reise. 


Les også:

Andre leser også:

# Torsdag 5.desember 2019

Ukens vintips: Perlende trender

Følg med hver torsdag kl 13:00. Viner som begeistrer vinjournalist Svein Lindin legges til grunn for ukens vintips.

23 min lesetid