KapitalVin

Vi har alle en smakshukommelse og det er den du har valgt å utvide når du tok skrittet inn i vinens verden. Ved systematiske smakinger og notering av alle dine lukt- og smaksinntrykk oppdager du fort at øvelse gjør mester.

Annonse

Druetypen gir mye av duftkarakteren

Ingen enkelfaktor er så avgjørende for vinens smak som druesorten den er laget av. Fra vindrikkerens synspunkt kan man grovt sett si at det å finne de riktige druevariantene er det samme som å finne frem til den rette vin. Cabernet Sauvignon har et lett forståelig kjennetegn som kan minne om modne solbær i lukt- og smak, godt støttet opp av rikelig garvesyre.

Omtalen av Cabernet Sauvignon går på den vinstil som druen skaper, hvor man kan finne spesielt gode eksempler; hvordan den varierer rundt om i verden og hvordan den skiller seg fra andre vesentlige druetyper: Pinot Noir, Syrah (Shiraz), Merlot, Cabernet Franc, Gamay, Grenache, Cinsaut, Carignan, Barbera, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo, Zinfandel, Pinotage.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn