Kapital

Karriere ·  Forhandlingsteknikk del VII – enkeltspørsmål i forhandlingenes løp:

Behold valgmuligheter

Lav temperatur: Vi har tidligere snakket om at man skal være forsiktig med å være for morsom. Vel så viktig er det å holde temperaturen nede. Men husk at sinne iblant kan være nødvendig for at motparten skal forstå at “nok er nok”. Illustrasjonsfoto: Pemaphoto / Shutterstock / NTB scanpix Illustrasjonsfoto: Pemaphoto / Shutterstock / NTB scanpix © Hegnar Media
Publisert:11. februar 2019

Det er viktig at man i forhandlingene ikke “maler” seg selv eller motparten inn i et hjørne hvor man begrenser valgmulighetene på et for tidlig tidspunkt, skriver Ole Lund i syvende del av serien om forhandlingsteknikk.

Vi har i de tidligere seks artikler gått igjennom forberedelse til forhandlinger og de forskjellige faser i forhandlingsprosessen, åpningsfasen, mellomfasen og sluttfasen. Disse artikler har trukket opp hovedspørsmålene og hovedopplegget for gjennomføring av en forhandlingsprosess. I forhandlingenes løp dukker det imidlertid opp en rekke mer enkeltstående problemer/utfordringer som krever stor omtanke. Det kan være detaljspørsmål, men også spørsmål som vil og kan ha stor betydning for gjennomføringen av forhandlingene. I denne og den neste artikkel vil jeg gå igjennom en del av de enkeltspørsmål som kan oppstå og hvordan man som forhandler bør opptre i konkrete situasjoner. Hva man skal ta hensyn til, hva man bør gjøre og hva man ikke bør gjøre.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn