Kapital

Karriere ·  Strengere egnethetskrav fra EU for å bli banksjef:

Må ha kreditterfaring?

Avvist: Styreleder Ole Andersen (t.h.) i Danske Bank ville at Jacob Aarup-Andersen (nr. 2. f.v.) skulle ta over som konsernsjef etter norske Thomas Borgen (nr. 3. f.v.), men fikk nei til det fra det danske Finantilsynet. Jonas Olufson Ritzau Scanpix
Publisert:9. januar 2019

Må kandidater til å bli toppsjef i norske storbanker først skaffe seg årevis med erfaring fra kredittgivning for å kunne bli godkjent som egnet av myndighetene? En intern konsernsjefkandidat i Danske Bank ble nylig avvist av det danske Finanstilsynet etter innføring av nye EU-anbefalinger på tampen av fjoråret.

Danske Bank-styrets interne kandidat til å overta jobben som ny konsernsjef etter norske Thomas Borgen ble avvist av det danske Finanstilsynet, selv om han tidligere både hadde vært bankens finansdirektør (CFO), og har jobbet både med livsforsikring og investeringer i årevis. Årsaken skal ha vært at Danske Banks interne kandidat, Jacob Aarup-Andersen, nå konserndirektør for Wealth Management i Danmarks klart største bank, manglet erfaring med kredittgivning.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn