Kapital

Karriere ·  Orkla og Borregaard i spissen for ny trend:

Aksjer blir en del av styrehonoraret

Førstemann ut: Som leder av valgkomiteen i Orkla sto Anders Ryssdal i spissen for nyordningen der selskapets aksjonærer nå tvinges til å bruke en del av styrehonoraret til å kjøpe aksjer. Brun, Thomas NTB scanpix
Publisert:14. november 2018

Styremedlemmer i børsnoterte selskaper oppfordres til å kjøpe aksjer. Men bør en del av styrehonoraret også utbetales i form av aksjer? Ja, mener et forsiktig økende mindretall. Nei, mener det fortsatt store flertallet.

“ Styremedlemmer som ikke eier aksjer i selskapet får finne seg en annen post. Som styremedlem må man eie aksjer, hvis ikke har man ikke noe rundt bordet å gjøre,” sier Gunnar Eckbo. Han er selv arbeidende styreleder og frontfigur i Styreinfo, et selskap som i mange år har jobbet tett på temaet styrearbeid i både børsnoterte og unoterte selskaper.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn