Kapital

Karriere ·  Forhandlingsteknikk del IV – åpningsfasen:

Bygg tillit!

Illustrasjon: NTB scanpix
Publisert:8. november 2018

– Det er en klar fordel hvis man kan lykkes i å ta ledelsen av forhandlingene, skriver Ole Lund i fjerde del av artikkelserien om forhandlingsteknikk.

En rimelig stor familievirksomhet hadde en betydelig omsetning, men en enda mer betydelig gjeld samt kontraktsmessige forpliktelser som selskapet på grunn av gjelds- og inntektssituasjonen ikke kunne inntjene. Virksomhetens bankforbindelse ba om et møte for å gjennomgå situasjonen. De fikk innvilget et møte kl. 11.00 med toppsjefen, og de to bankmedarbeiderne møtte presist opp, godt forberedt og meget kvalifiserte. Etter en halvtimes ventetid kom omsider virksomhetens leder inn, satte seg ned og åpnet som følger:


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn