Kapital

Karriere ·  Innfører nye eksamensregler:

Vil karakterpresset til livs

Økt gjennomtrekk: Kun 20 prosent av jusstudentene fullfører på normert tid. Dette vil rektorene ved de tre universitetene som utdanner jurister, gjøre noe med. Her fra Universitetet i Oslo. Bråthen, Robert Samfoto
Publisert:4. september 2018

Rektorene ved de tre utdannelsesinstitusjonene for jus vil dempe karakterpresset og få flere studenter kjappere ferdig med studiene. Metoden som er valgt er omstridt.

Midt i eksamenslesingen før ferien ble det om mulig enda mer stressende stemning blant landets kommende jurister og advokater. Årsaken var at programrådet for Master i rettsvitenskap vedtok å innføre emnesperre for studentene. Dette handler om å begrense hvilke eksamener studentene kan ta om igjen.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn