Kapital

“Skill deg ut i mengden”, “få erfaring underveis i studiene”, “få en sjef som gir deg muligheter”, det kryr av velmente råd fra foreldre og venner. Men hva mener ekspertene er de aller beste tipsene til studenter som jakter drømmejobben?

Bli kjent med deg selv

– Jobbsøking bør alltid starte med en bevisstgjøring av hvem man er og hvor man har sine styrker. Det er også dette som danner basisen for hva som er drømmejobben for akkurat deg. Tenk godt igjennom dine egenskaper, evner, motivasjonsdrivere, verdier og kompetanse, anbefaler Trude Kvammen Ekker, partner og karriereveileder ved Smart studie- og karrierevalg. – Én felle er å kun gå etter det man antar gir høy lønn og prestisje. Hvis man ikke også velger med hjertet, og ikke har genuin motivasjon, kan man være ganske sikker på at pengene heller ikke kommer. Det er når du er motivert at du presterer best, og det er da suksessen virkelig kan komme.
Anita Bach, seniorkonsulent i bemanningsselskapet Randstad, mener det også er viktig å bli kjent med seg selv for å kunne legge en plan som over tid vil føre en til drømmejobben. 
– Hvis du sikter deg inn på en enkelt bransje eller selskap, bør du følge med på stillingene de annonserer, og stille deg selv noen spørsmål ut i fra annonsen. Er det kompetanse eller erfaring du ikke har i dag? Legg en plan for hvordan du skal få denne. Er du villig til å vurdere ditt eget lønnskrav? Har du tenkt på å ta en trainee-posisjon for å få en fot innenfor hos drømmearbeidsgiveren? Vurdert om du vil flytte på deg? 

Annonse

Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn