Kapital

Karriere ·  Styreleder i Fornybar forlangte balansert søkerliste

– Kvotering er tull

Den som leter finner: Styreleder Widar Salbuvik i Fornybar mener styrer må sørge for at headhunterne jobber aktivt med å få frem kvalifiserte kvinner til toppjobbene. Foto: NTB scanpix/Håkon Mosvold Larsen Scanpix/Håkon Mosvold Larsen
Publisert:25. mai 2018

Da styreleder Widar Salbuvik i Fornybar skulle rekruttere ny sjef til det statlige investeringsselskapet, krevde han at headhunteren skulle levere en liste med like mange kvalifiserte kvinner som menn. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen er begeistret over metoden.

Man må stille større krav til headhuntere som får oppdrag med å finne nye toppsjefer til store selskaper. Det må jobbes hardere med å få frem dyktige kvinner. Det mener styreleder Widar Salbuvik, som nylig ansatte gründer og tidligere administrerende direktør i værvarsel-selskapet Storm Weather Center, Siri Kalvig som sjef for det statlige investeringsselskapet Fornybar. Headhunterselskapet, Visindi, som hadde oppdraget med å finne egnede kandidater, fikk klare føringer fra Salbuvik.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn