Kapital

Karriere ·  Lønnstoppen

Norges best betalte yrker

Nedgang: Er solen på vei ned over oljebransjens lønnsdominerende solskinnsdager? Illustrasjonsbilde: Dreamstime
Publisert:26. april 2018

Oljejobbene troner fremdeles øverst på lønnsoversikten sammen med arbeidsplassene innen finans, til tross for negativ lønnsutvikling de siste årene. Men vil de toppe fremtidens lønnsstatistikk?

Yrker i oljebransjen har i mange år vært preget av høye lønninger, og dette vil neppe endre seg med det første. – De neste fem årene vil oljerelaterte yrker fortsatt ha høye lønninger. Dette fordi mange gode hoder som gikk til andre næringer etter krisen, nå ønskes tilbake. Siden olje ikke er en fremtidsnæring må bransjen tilby høye lønninger for å tiltrekke seg de beste, sier Baard Storsveen i hode­jegerfirmaet Transearch. På lengre sikt kan det se noe annerledes ut. Ekspertene mener tradisjonelle yrker som lege og knapphetsyrker som spesialister innen IT, vil være noen av lønnsvinnerne i tiden fremover. Fremtidens lønnstapere spås, kanskje ikke uventet, å være tett knyttet til arbeid som er utsatt for automatisering, som blant annet eiendomsmegling og regnskap.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn