Kapital

Karriere · Går ned 200.000 i lønn

Kunne ikke si nei til å styre landet

Comeback: 18 år siden han var statssekretær sist, gjør Atle Hamar comeback. Nå som statssekretær for Ola Elvestuen i Klima- og miljødepartementet. Foto: NTB Scanpix NTB scanpix
Publisert:17. mars 2018

I skyggen av fem nye statsråder og fire statsråder som gikk av 17. januar, har det også skjedd store endringer blant de mange statssekretærene og politiske rådgiverne som inngår i den politiske ledelsen av regjeringen.

Med sistemann som sluttet nå i februar har ti statssekretærer forlatt regjeringen siden nyttår. Av dagens statssekretærer er 11 helt nye, en fikk opprykk fra politisk rådgiver, mens 14 stykker har byttet departement i forbindelse med utvidelsen av regjeringen, og de siste 19 har blitt på sin post der de var.
Én av de helt nye er Atle Hamar, som over natten gikk fra stillingen som administrerende direktør i Lotteri- og stiftelsestilsynet til å bli statssekretær i Klima- og miljødepartementet for den nye statsråden Ola Elvestuen fra Venstre. 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn