KapitalVin

KapitalVin · Vintipset:

Seriøst god rosèvin fra Wongraven

Sigurd Wongraven leverer vin i toppklasse Foto: Pressefoto
Publisert:14. august 2019

2018 årgangen har brukt sommeren til å bli enda bedre. Innkjøpt av over 200 polbutikker så langt , hvilket er rekordhøyt for en vin i bestillingsutvalget

 Kun 30.000 flasker er produsert så begrepet kultvin kan brukes. Vinen er laget 100 % Nebbiolo fra vinmarker i Barolo-distriktet; Verduno og La Morra, samt en andel fra Roero. Praktisk med skrukorkløsning. En fordel med skrukork er at vinen får mer klare fruktkarakterer og oppleves enda friskere enn tidligere årganger. Vinen er definitivt merr holdbar, for de som skulle komme til å glemme en flaske som overvintrer i kjelleren.

Sigurd Wongraven, er mannen som står bak Wongraven vinene og frontfigur i det som regnes som et av verdens mest kjente band i sjangeren black metal Satyricon. Sigurd Wongraven bruker alle rockestjerners privilegium: Han snakker sakte, og lar ordene henge i luften, gjerne ispedd noen velformulerte til dels poetiske tanker om sitt eget virke som vinprodusent. Wongraven har solgt mye vin i Norge, og med sin ydmyke og kameleonaktige tilnærmingsmåte har han reist land og strand rundt for å bygge opp sitt varemerke Wongraven. 

 Sigurd Wongraven er langt mer enn det mystiske svarte rockestatusen med kallenavnet Satyr, massive tatoveringer, men faktisk også en vinmaker som har forstått sammenhengen mellom detaljer og kvalitet. Akkurat som Hellstrøm har gjort det i sitt virke som kokk har Wongraven gjort det i sitt virke som musiker og vinmaker. Wongraven tar bare det lengre, han er villig til å ofre mye for at et produkt skal fungere optimalt i sitt segment. Og når alt kommer til alt er det ofte detaljener som skiller de beste fra de middelmådige.

Annonse

Wongraven Senza Compromesso Rosato

2018, 88

Lys lakserosa farge Fruktig aromabilde med kirsebær, florale toner og sitrus. Frisk og bærpreget anslag. Markert konsentrasjon. Anbefales dekantert og servert i store glass. Seriøst fra Wongraven

Les mer
  • Svinekjøtt, Småvilt og fugl Passer til
  • Nebbiolo Drue
  • Italia, Italia Område
  • Wongraven Wines Produsent

Les også:

Konsulenter fra all-time high til kamp for livet:

– Jeg vil fighte for businessen

Norske konsulentselskaper var vekstvinnerne i Norden i fjor. Nå venter en annen virkelighet. – Jeg vil fighte for oppdrag og businessen fremover, sier Sopra Steria-topp Kjell Rusti. 

7 min lesetid

Andre leser også: