KapitalVin

KapitalVin · Vintipset:

Frisk, fruktig og veldig god: Pieropan

La Rocca ble kjøpt av familien i 1978 og med sine nærmere 6 hektar med skrint jordsmonn bestående av mye kalk og leire gir det konsentrerte viner.
Publisert:15. juni 2019

Pieropanfamilien har vært flaggbærere for Soave DOC i flere tiår.

Soave lages i hovedsak av druen Garganega som ved store utbytter gir en nøytral og tynn vin. Det er derfor viktig å identifisere de relativt få produsentene som jobber med lavt utbytte og etterstreber kvalitet. Vinene kan beskrives som rene og friske med karakteristisk duft av epler, blomster og mandler, mild og bløt smak med moderat syrlighet og et streif av bitterhet i avslutningen. Generelt har vinene fra Monforte d’Alphone litt mer kropp og fylde og fremstår ofte med et distinkt innslag av tropisk frukt, mens de fra Soave har mer mineralpreg. Våre anbefalinger denne gang er i en særstilling da vinene oppleves langt mer matvennlig og med større fylde enn ordinære Soaveviner. Familiens tilknytning til vin strekker seg tilbake til 1890 da Leonildo Pieropan etablerte selskapet. Pieropan var den første familien som satte navnet Soave på vinetiketten på 1930-tallet, og den første produsenten som tappet Soave fra en enkeltvinmark.

Pieropan Soave Classico Calvarino

2015, 88B

Annonse

Lys grønngul farge. Mineralsk aromabilde med modent eple, sitrus og grapefrukt. Frisk fruktdrevet vin med lang ettersmak. God matvin

Les mer
  • Lyst kjøtt Passer til
  • Garganega, Trebbiano Drue
  • Italia, Veneto Område
  • Az. Vit. Leonildo Pieropan Produsent

Pieropan La Rocca Soave Classico

2012, 89B

Lys grønngul farge. Konsentrert aroma og smaksbilde. Gul eple, sitrus og voks på duft. Fyldig smak med elegante toner. Utmerket syrestruktur og lang ettersmak.

Les mer
  • Fisk, Skalldyr Passer til
  • Garganega Drue
  • Italia, Veneto Område
  • Az. Vit. Leonildo Pieropan Produsent

 


Les også:

Konsulenter fra all-time high til kamp for livet:

– Jeg vil fighte for businessen

Norske konsulentselskaper var vekstvinnerne i Norden i fjor. Nå venter en annen virkelighet. – Jeg vil fighte for oppdrag og businessen fremover, sier Sopra Steria-topp Kjell Rusti. 

7 min lesetid

Andre leser også: