KapitalVin

 

Annonse

Begrepet grillvin har noe ukomplisert og sommeraktig over seg. Navnet gir assosiasjoner til solfylt sommertid og ferieliv. Fordelen med sommervarmen er at også rødvinen kan serveres lett avkjølt. Vi har plukket ut 6 flotte kandidater til sommerbordet

 Sommerens røde grillviner bør ha saftig fruktighet og lite tanniner mens hvitviner er på sitt beste med balansert forhold med sødme og syrlighet. Fellesnevneren er lavt innhold av tanniner, middels til høy fruktighet, lav syrlighet og balansert restsødme.  Nå det er sagt er grillmaten best fortjent med å få forskjellige varmesoner på grillen, og forståelse for kjernetemperatur hos grillmesteren i huset. 

De beste grillvinene

Grillmat & vin hører sammen, men matchen krever endel fra vinen. La oss begynne med det elementære.  Forskjellen mellom direkte og indirekte grilling. Det er hele nøkkelen når du griller. Ved direkte grilling blir maten grillet rett over varmekilden – enten du bruker  gass, briketter, grillkull eller ved. Direkte grilling egner seg best til mindre stykker kjøtt, grønnsaker eller fisk. Indirekte grilling passer best store stykker kjøtt og fisk og når grillmat skal få akkurat riktig kjernetemperatur. Vær heller ikke redd for å bruke grønnsaker på grillen. Blomkål. brokkoli,squash, paprika er ypperlige følgesvenner til grillmat.

 Lag marinaden selv

Vårt anbefaling er å bruke en regnværsdag til å finne oppskrifter på 4-5 ulike marinader, lag gjerne en ½ liter av hver. Oppbevar marinaden i kjøleskapet frem til en solfylt sommerdag. Gjerne en liter av hver. Husk at en god marinade kan brukes flere ganger.  En god marinade inneholde en smak (krydder, urter, chili etc) , god olje og syre ( sitronsaft). Syren gjør kjøttet mørere og virker konserverende på marinaden. Oljen gir bedre stekeegenskaper og bedre bedre stekeglans.  

Kjøp kvalitet

Som alle andre ting er “grillmat”lett på definere i ulike kvalitetskategorier og pris. Masseprodusert grillmat som ferdig marinert fra butikken er ikke vår favoritt. La det være sagt. Ofte er prisen og dermed kvaliteten lav, innpakningen fristende med et bilde som vekker kjøpelysten. Grillmat av den kvalitet inneholder mye salt eller er marinert i uante mengder med ferdig marinade. Marinaden forsterker det salte og og tilfører sødmefulle smaker som gjør et godt vinvalg til en vanskelig øvelse. Velg en boksvin fra de fem mest solgte rødvinene på Vinmonopolet eller en industriøl uten særpreg. Tar du deg tid og lager ting fra grunnen, med råvarer som oser av kvalitet skal det mye til for å mislykkes på grillfesten.

Occhipinti SP 68 Nero d’Avola e Frappato

2017, 88

Lys blålilla farge.Kompleks aromabilde. Urter, mørke bær og kirsebær på duft. Saftig fruktighet og lang syrlig ettersmak. Flott matvin

Les mer
 • Storfe, Lam og sau Passer til
 • Nero d’avola, Frappato, Frappato, Nero d’avola Drue
 • Italia, Sicilia Område
 • Az. Agr. Arianna Occhipinti Produsent

Weinert Merlot

2007, 88

Middels rød farge. Plomme. Røde bær og utviklet ceder og krydder på duft. Konsentrert, utviklet vin som drikker svært godt nå. Røverkjøp

Les mer
 • Storfe, Lam og sau Passer til
 • Merlot Drue
 • Argentina, Mendoza Område
 • Bod. y Cavas de Weinert Produsent

Tyler Santa Barbara County Pinot Noir

2016, 89B

Lys rød farge. Urter,svale røde bær og krydder på duft. Saftig anslag med fruktdrevet stil. Vellaget saftig pinot noir

Les mer
 • Pinot noir Drue
 • Usa, California Område
 • Tyler Winery Produsent

Pieropan Soave Classico Calvarino

2015, 88B

Lys grønngul farge. Mineralsk aromabilde med modent eple, sitrus og grapefrukt. Frisk fruktdrevet vin med lang ettersmak. God matvin

Les mer
 • Lyst kjøtt Passer til
 • Garganega, Trebbiano Drue
 • Italia, Veneto Område
 • Az. Vit. Leonildo Pieropan Produsent

Meinklang Naken Grüner Veltliner

2017, 88

Lys grønngul farge. Gult eple, sitrus og mineraler på duft. Fruktdrevet anslag med krydder og eple i avslutning.

Les mer
 • Fisk, Lyst kjøtt, Skalldyr Passer til
 • Grüner veltliner Drue
 • Østerrike, Burgenland Område
 • Meinklang Produsent

 

Roche De Bellene Bourgogne Chard.

2012, 89

Middels gulgrønn farge. Saftig og god vin med fatpreg og lang ettersmak.

Les mer
 • Chardonnay Drue
 • Frankrike, Burgund Område
 • Maison Roche de Bellene Produsent

Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn