KapitalVin

KapitalVin · Vintipset:

Jean Leon - En arv det smaker godt av

Publisert:5. juni 2019

Grunnleggeren Jean Leon gikk bort så altfor tidlig, men arven lever i beste velgående.  

I dag er det Mireia Torres Maczassek som tar seg av driften av Jean Leon sammen med vinmakeren Jaume Rovira, som selv arbeidet med grunnleggeren Jean Leon. I de siste årene har eiendommen utviklet seg til et smykke, som anbefales besøkt om man er i nærheten av Barcelona.

Annonse

Mireia Torres Maczassek er arving til en av verdens største familieeide vinprodusenter og har sammen med familen bidratt til at Torres er en av de mest respekterte produsentene i verden. Spesielt på bærekraft og miljøarbeid har Torres gjort seg bemerket. Torres har tatt steget fra å være en produsent fra Penedes til å ha vinmarker over hele Spania.  I lang tid har vinmarker, og eiendommer blitt bygget opp steg for steg for å være selvstendige bedrifter.  Målsetningen til familien Torres har vært å etablere seg som et ikon for Spania med klassiske vineiendommer i Conca de Barberà, Toro, Jumilla, Ribera del Duero, Priorat og Rioja.  Vi mener de er på god vei til å bli et nasjonalikon.

Jean Leon 3055 Rosé

2018, 86

Lys lakserosa farge. Røde bær, tropisk frukt i retning fersken. Frisk syrlighet og balansert syrlighet. Fruktdrevet avslutning

Les mer
  • Skalldyr, Aperitif Passer til
  • Pinot noir Drue
  • Spania, Catalonia Område
  • Miguel Torres Produsent

Jean Leon Chardonnay

2017, 88

Lys gulgrønn farge. Eple, sitrus og moden tropisk frukt på duft og smak. Balansert syrlighet og lang ettersmak med sitrus og grapefrukt toner.

Les mer
  • Chardonnay Drue
  • Spania, Catalonia Område
  • Jean León Produsent

 


Les også:

Konsulenter fra all-time high til kamp for livet:

– Jeg vil fighte for businessen

Norske konsulentselskaper var vekstvinnerne i Norden i fjor. Nå venter en annen virkelighet. – Jeg vil fighte for oppdrag og businessen fremover, sier Sopra Steria-topp Kjell Rusti. 

7 min lesetid

Andre leser også: