KapitalVin

KapitalVin · Vintipset:

Sprudlende mai måned

Clotilde Davenne i vinmarken
Publisert:15. mai 2019

To flotte kandidater til musserende viner i mai. 

Hele mai krever med alle sine høytidssager og ovale helger krever sin boblevin.  Jeg har plukket frem to supre kandidater fra Frankrike. Crémant og Champagne er sikre kort på vinfronten i mai . Begge vinene vi anbefaler kommer fra økologiske produsenter som produserer vin med høyt fokus på fruktdrevne viner med markert syrlighet.

 

Annonse

Clotilde Davenne er feministen som ønsket å bevise at også kvinner kan lære å lage god vin. I årene mellom 1989 og 2004 var hun trofast og hardtarbeidende vinmaker hos Jean-Marc Brocard, en av Chablis største produsenter. Så kom ønsket om å lage sin egen vin, under egen etikett. Hun hoppet av karusellen og lanserte sin første” vin” i 2004 laget av innkjøpte druer og senere på egen eiendom i 2005.  I Norge har Clotilde opparbeidet seg en trofast tilhengerskare siden starten av varemerket Clotilde Davenne.

 

Pierre Gerbais er en liten familieprodusent som holder til i Aube helt syd i Champagne, like nord for Chablis. Pierre Gerbais er en av de små hemmelighetene som finnes
på Vinmonopolet. Ekte, prisgunstig, økologisk og så god at de slår merkevarene på smak med god margin.

Smaketips: Mange opplever vin med bobler for syrlige.  Prøv forskjellen med et tynt, smalt champagneglass og et tulipanformet glass.  Du vil bli overrasket!   Syrligheten dempes i det største glasset og fruktigheten i vinen fremheves.

Davenne Crémant de Bourgogne Extra Brut

86

Lys grønngul farge. Små bobler. Eple, sitrus og mineraler på duft og smak. Markert mousse og balansert syrlighet preger ettersmaken.

Les mer
  • Lyst kjøtt, Fisk, Skalldyr Passer til
  • Chardonnay Drue
  • Frankrike, Burgund Område
  • Clotilde Davenne Produsent

Pierre Gerbais Cuvée de Réserve

88B

Lys grønngul farge. Små bobler. Rødt eple, sitrus og toast på duft. Konsentrert fyldig champagne med kremet stil.

Les mer
  • Fisk, Skalldyr, Aperitif Passer til
  • Pinot noir, Chardonnay, Pinot blanc Drue
  • Frankrike, Champagne Område

Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne Extra Brut. Lys grønngul farge. Små bobler. Eple, sitrus og mineraler på duft og smak.  Markert mousse og balansert syrlighet preger ettersmaken.
Varenr 1049101 Poeng 86 Kr 174.-

 

 


Les også:

Vintipset:

Lett og fruktig fra Tariquet

Vinene fra Domaine du Tariquet er kjent for den rene, friske frukten de lokale druene i regionen Gascogne er så kjent for. 

1 min lesetid

Norsk Vinkelnerforening

Norges beste vinkart er kåret!

Park Hotel Vossevangen har Norges beste vinkart i 2019. Les begrunnelsen fra juryen og se hvem som vant de 6 andre kategoriene i dagens kåring.  

4 min lesetid

Andre leser også: