KapitalVin

KapitalVin

Italias sprudlende perler

Publisert:20. mai 2019

Champagne leverer 20 ganger så mange flasker, men italienske Franciacorta er vel verdt å bruke tid på. De leverer over all forventning.

 Italias historie er forankret i Italias vinområder. I over 3.000 år har landets viner fascinert og gledet mennesker og vinene gjør det fortsatt i dag. Ikke bare er den store bølgen av saftige, tiltalende hverdagsviner, men italienerne evner også å skape noen av verdens beste kvalitetsviner med kuriøse, lokale særpreg. For vinelskere over hele verden er Italia et overflødighetshorn med det lokale i fokus. Forskjellene er åpenbare, som terroir, drue og folk er det. Fra fjellrike Alto Adige i nord til solens rike Sicilia i sør, fra naturskjønne Abruzzo i øst til romernes Lazio i vest, fra tåkefyrstenes Piemonte til mystiske Campania, fra høykulturelle Toscana til Riminis strender i Emilia-Romagna, fra Umbria til Marche, fra Lombardia til Puglia, fra Friuli til Calabria, fra region til region. 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn