KapitalVin

KapitalVin

Italias sprudlende perler

Publisert:20. mai 2019

Champagne leverer 20 ganger så mange flasker, men italienske Franciacorta er vel verdt å bruke tid på. De leverer over all forventning.

 Italias historie er forankret i Italias vinområder. I over 3.000 år har landets viner fascinert og gledet mennesker og vinene gjør det fortsatt i dag. Ikke bare er den store bølgen av saftige, tiltalende hverdagsviner, men italienerne evner også å skape noen av verdens beste kvalitetsviner med kuriøse, lokale særpreg. For vinelskere over hele verden er Italia et overflødighetshorn med det lokale i fokus. Forskjellene er åpenbare, som terroir, drue og folk er det. Fra fjellrike Alto Adige i nord til solens rike Sicilia i sør, fra naturskjønne Abruzzo i øst til romernes Lazio i vest, fra tåkefyrstenes Piemonte til mystiske Campania, fra høykulturelle Toscana til Riminis strender i Emilia-Romagna, fra Umbria til Marche, fra Lombardia til Puglia, fra Friuli til Calabria, fra region til region. 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn