KapitalVin

KapitalVin · Vintipset:

Favoritt fra Spania: Fransola

Publisert:9. april 2019

En av våre favoritter fra Spania er vinen Fransola  Med sin friske og vegetale stil er vinen ypperlig til lette salatretter, chevre, østers og skalldyr.  Serverer gjerne i store glass. Utypisk vin fra Spania med fruktdrevet smak og lang ettersmak.

Spania er et land mange nordmenn har et nært forhold til.  Sydenreiser, grisefester og tapas er gjerne de første tankene som slår oss når Spania nevnes.  På vinsiden er det mye som skjer om dagen. Heldigvis er det mye positivt. En bølge av viner med mindre fatbruk og en mer fruktdrevet stil gjør Spania til et langt mer spennende vinland enn på mange år.  En av dem som har bragt Spania på kartet som et vinland er familiebedriften Torres.

Annonse

 

Siden starten i 1870 har familien fulgt vinmarkedet og tilpasset seg mest mulig slik at bedriften overlevde generasjonene. Å lage vin fra Spania handlet stort sett om å lage bulkvin til et marked som ikke etterspurte eller hadde tiltro at spanjoler kunne lage kvalitetsvin. I likhet med resten av verden lages det fortsatt mye middelmådig vin i Spania.  Gjerne i de lavere prisklasser.  Forbedringen skjer først og fremst i prisklasse over 160 kroner.

 

Fransola Sauvignon Blanc

2017, 88

Lys gulgrønn farge. Eple, sitrus og moden tropisk frukt på duft og smak. Balansert syrlighet og lang ettersmak med sitrus og grapefrukt toner.

Les mer
  • Fisk, Skalldyr Passer til
  • Sauvignon Blanc, Parellada Drue
  • Spania, Catalonia Område
  • Miguel Torres Produsent

 

 

 


Les også:

40 under 40:

De nye stjernene i norsk næringsliv

Kapital har plukket ut noen av de mest spennende kvinnene og mennene i norsk næringsliv under 40 år. Noen er allerede godt plassert i topposisjoner innenfor sine felt, mens de andre er på vei dit.

15 min lesetid

Timeshare-advokater sikrer domfellelser på samlebånd:

Anfi-gruppen etterforskes for svindel

Timeshare-giganten bak ferieanlegget Anfi del Mar på Gran Canaria har de siste årene blitt dømt til å betale erstatningskrav i 100-millionersklassen til tidligere kunder. Nå mistenker politiet at to selskaper i Anfi-gruppen kan ha tappet kontoer for å unngå beslag.

11 min lesetid

Andre leser også: