KapitalVin

KapitalVin · Vintipset:

Favoritt fra Spania: Fransola

Publisert:9. april 2019

En av våre favoritter fra Spania er vinen Fransola  Med sin friske og vegetale stil er vinen ypperlig til lette salatretter, chevre, østers og skalldyr.  Serverer gjerne i store glass. Utypisk vin fra Spania med fruktdrevet smak og lang ettersmak.

Spania er et land mange nordmenn har et nært forhold til.  Sydenreiser, grisefester og tapas er gjerne de første tankene som slår oss når Spania nevnes.  På vinsiden er det mye som skjer om dagen. Heldigvis er det mye positivt. En bølge av viner med mindre fatbruk og en mer fruktdrevet stil gjør Spania til et langt mer spennende vinland enn på mange år.  En av dem som har bragt Spania på kartet som et vinland er familiebedriften Torres.

Annonse

 

Siden starten i 1870 har familien fulgt vinmarkedet og tilpasset seg mest mulig slik at bedriften overlevde generasjonene. Å lage vin fra Spania handlet stort sett om å lage bulkvin til et marked som ikke etterspurte eller hadde tiltro at spanjoler kunne lage kvalitetsvin. I likhet med resten av verden lages det fortsatt mye middelmådig vin i Spania.  Gjerne i de lavere prisklasser.  Forbedringen skjer først og fremst i prisklasse over 160 kroner.

 

Fransola Sauvignon Blanc

2017, 88

Lys gulgrønn farge. Eple, sitrus og moden tropisk frukt på duft og smak. Balansert syrlighet og lang ettersmak med sitrus og grapefrukt toner.

Les mer
  • Fisk, Skalldyr Passer til
  • Sauvignon Blanc, Parellada Drue
  • Spania, Catalonia Område
  • Miguel Torres Produsent

 

 

 


Les også:

Konsulenter fra all-time high til kamp for livet:

– Jeg vil fighte for businessen

Norske konsulentselskaper var vekstvinnerne i Norden i fjor. Nå venter en annen virkelighet. – Jeg vil fighte for oppdrag og businessen fremover, sier Sopra Steria-topp Kjell Rusti. 

7 min lesetid

Andre leser også: