KapitalVin

KapitalVin · Jubelscener i Antwerpen

Verdens beste vinkelner er Marc Almert fra Tyskland

Vant overlegent: Marc Almert skjenker BellaVista under finalen Foto: Jean Bernard/ASI
Publisert:15. mars 2019

Tyskland i finalen for første gang på 21 år

Marc Almert (27) vant overlegent finalen i Antwerpen. En meget solid og elegant gjennomført finaleopptreden førte Marc Almert helt frem til tittelen verdens beste vinkelner 2019. På en solid andreplass kom Nina Højgaard Jensen fra Danmark og Raimonds Tomsons fra Latvia kom på tredjeplass.  Nærmere 50.000 vinkelnere i verden er tilknyttet den internasjonale organisasjonen Association de la Sommellerie Internationale (ASI) og trioen står tilbake som de 3 beste vinkelnere i verden.  Marc Almert jobber til daglig på Baur du Lac Hotel i Zurich.  Nina Højgaard Jensen jobber på Kong Hans Kælder-restauranten i København mens Raimonds Tomsons fra Vincents restaurant i Riga i Latvia.

Stor overraskelse

Få hadde ventet at Tyskland, Danmark og Latvia skulle bli finalister. Det gikk store sukk gjennom forsamlingen når superfavorittene David Biraud (12 plass) fra Frankrike, Julie Dupouy-Young (8 plass) fra Irland og Fredrik Lindfors (5 plass) fra Sverige måtte gå av scenen.  Det er 21 år siden Tyskland var i finalen, mens for Latvia og Danmark var det første gang i historien landene hadde greid å få en kandidat til finalen.

Annonse
Denne uken har vært som en drøm, og drømmen har blitt til virkelighet, uten å våkne opp. Jeg er beæret og ydmyk for å gå i så store fotspor Marc Almert - Verdens beste vinkelner 2019
Nina Højgaard Jensen vant 2 plassen i finalen, men ble kåret som den beste kandidaten av de 66 kandidatene egen kåring. Foto: Jean Bernard /ASI

Norge og Sverige skuffet, mens Danmark vant andreplassen

66 kandidater fra 63 land har vært samlet i Antwerpen i Belgia fra 10 mars til 15 mars for å avgjøre hvem som kan smykke seg med tittelen verdens beste vinkelner.  Kun 19 deltagere kom til semifinalen før offentliggjøringen av finalistene på scenen på Elisabeth Center i Antwerpen.  Norges deltager Simon Zimmermann nådde ikke opp blant eliten av vinkelnere med sin plass som nr 31 i konkuransen, men til trøst for den skandinaviske ånden var både Nina Højgaard Jensen som arbeider hos Kong Hans Kaelder i København i Danmark og Fredrik Lindfors som arbeider på Grand Hotel i Stockholm i Sverige med blant semifinalistene.   

De 19 semifinalistene var: 

Martin Bruno fra Argentina , Avril Loïc fra Australia, Antoine Lehebel fra Belgia, Pier-Alexis Soulière fra Canada, Reeze Choi fra Kina, , David Biraud fra Frankrike, Marc Almert fra Tyskland, Julie Dupouy-Young fra Irland, Satoru Mori fra Japan, Wataru Iwata fra Japan, Raimonds Tomsons fra Latvia, Martynas Pravilonis fra Lithuania, Andrea Martinisi fra New Zealand, Piotr Pietras fra Polen, Julia Scavo fra Romania, Aleksandr Rassadkin fra Russland, Vuk Vuletic fra Serbia og fra Sverige.


Les også:

Konsulenter fra all-time high til kamp for livet:

– Jeg vil fighte for businessen

Norske konsulentselskaper var vekstvinnerne i Norden i fjor. Nå venter en annen virkelighet. – Jeg vil fighte for oppdrag og businessen fremover, sier Sopra Steria-topp Kjell Rusti. 

7 min lesetid

Andre leser også: