KapitalVin

KapitalVin · Chenin blanc

Prøv noe nytt og godt

Publisert:29. mars 2019

Den ukjente druen står bak noen av verdens beste viner. 

Bak alle store viner er det noen kjente druenavn. Syrah, riesling, chardonnay, cabernet sauvignon og nebbiolo er blant «kjendisdruene» i vinverdenen. Andre druer forblir anonyme og undervurderte. En av dem er druen chenin blanc. Med opprinnelse i Frankrike og som ryggrad i noen av verdens beste viner fortjener den å bli løftet frem langt oftere.   
De fleste land i Europa fremmer vinområdet og ikke druesorten på etiketter. Det er avgjørende for druenes kjendisstatus. Under varmere strøk som Australia, Chile og Sør-Afrika er druenavnet mer eller mindre dominerende med unntak av merkevaren vinprodusenten har. I de senere år har regelverket i Europa myknet opp noe, men tradisjoner tar tid å endre.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn